Do 1 aug Fenderwerf in De Fermanje Poppenwier 20.30 uur

Donderdag 11 juli

Do 1 aug Fenderwerf in De Fermanje Poppenwier 20.30 uur

Fenderwerf – Come into my house, drietalig theater

Poppenwier Op Donderdag 1 aug 2024 presenteert Fenderwerf zijn een nieuwe theatershow Come into my house in Kerkje de Fermanje Binnenbourren 6 Poppenwier. 
Aanvang 20.30 uur en entree is 15 euro (incl gratis CD Come into my house). Reserveren kan bij Sjoukje s.boer68@upcmail.nl of appen op 06 37 34 74 72. 

Wie is Fenderwerf? Check dan eens zijn nieuwe website www.fenderwerf.nl 

Fenderwerf is een zanger/ gitarist uit Leeuwarden. Hij speelt elektrisch, akoestisch, blues en Fryske soul zoals hij het zelf noemt. Hier en daar kruipt hij achter de piano. Veelal is hij te vinden op de Friese podia als onderdeel van duo Weima & van der Werf. Hij speelt hier als soloartiest stukken van zijn CD Come into my house. 

Een Engelstalige CD opgenomen met Friese topmuzikanten (Remko van der Haring, Ruben Mulder, Fokke de Jong, Jan van Olffen en Hubert Heeringa). Ook oud leden van Herman Broods wild Romance The Bombitas en Gus Genser zijn erop te horen in the backing vocals. Michiel Hoogenboezem (De Dijk, Mick Jagger) heeft de CD gemixt en Sander van der Heide heeft hem gemasterd (o.a. masters van Marco Borsato) Onlangs presenteerde Fenderwerf deze CD in Neushoorn onder de noemer Waves festival. Zijn begeleidingsband was SKVR. 

In aanloop na zijn nieuwe CD presentatie op 1 maart 2025 in Neushoorn, waar hij zijn nieuwe Fryske Cd “ Laitsje om de blues” zal presenteren, verzorgt hij een aantal kleinschalige optredens als singer/songwriter. “Het voordeel is dat je wat meer ruimte hebt voor het vertellen van een verhaal en wat gedichten” aldus Fenderwerf. Hij wordt ook in de volksmond Facebookdichter genoemd. Die gedichten zijn terug te vinden op Facebook onder zijn eigen naam Anno van der Werf. De mooiste draagt hij voor. Ze zijn grappig en confronterend. 

Fenderwerf is eerlijk, sympathiek en gedreven. Gitaar spelen en muziekschrijven moet altijd van hemzelf. Hij oefent zich nog steeds elke dag te pleuris om beter te worden. Hij organiseerde vele blues festivals, en stond twee keer in Hoogeveen op het blues festival. Voor de rest blues weken in café scooters, Projecten in MC Schaaf en Harmonie. Hij woonde drie jaar in Amsterdam en Utrecht waar hij te weten kwam hoe muziek in de randstad werkt. 

“Come into my house” is een sympathiek gebeuren. De entree is 15 euro per persoon. Hiervoor krijgt men de CD Come into my house mee naar huis en je krijgt een theatervoorstelling van twee keer 40 minuten. Het is drietalig: Engels, Fries en Nederlands. 

Zijn enthousiasme brengt hij over op publiek. In al zijn kwetsbaarheid zingt hij over wie hij is, wat hem bezighoudt en waarom mensen zijn zoals ze zijn. Misschien denk je na de tijd ook wel: Wie denkt hij wel niet wie hij is! De universele taal van de liefde is overkoepeld thema. Voor de rest geen flauwekul en wordt er lekker gespeeld. Bier en witte wijn staan koud en er is heel veel sfeer te proeven.

© Copyright 2024 - Fenderwerf